2019. november 4., hétfő

149 cm, Atomic Redster XT R carving síléc (2017-es modell) - Jelenlegi ára: 69 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 149 cm
Rádiusz (fordulókör): 11 m
Szélességi paraméterek: 120, 5-70-101
Technológia jellemzők:
Power woodcore
Titanium Stabilizer
Race rocker technológia
Atomic Mercury 12 gyári kötés (4. 0-12. 0 DIN között állítható)
 
Atomic Redster XT (2017-es modell):
A Redster XT  egy nagy teljesítményű, 71 mm-es közepével szlalom jellegű pálya léc, a Redster verseny technológiákkal ellátva. Agresszív síléc, gyors és pontos él váltásokkal síelhető. Olyanok számára készült, akik a legújabb technológiákat akarják élvezni, de nem akarnak egész nap versenyezni a pályán. Végig oldalfalas, Power woodcore (kemény tölgy és könnyű nyárfa kombinációja) famagos, alatta titánium (Titanium Stabilizer) réteggel erősített kialakítása nagy tempó mellett is megfelelő stabilitást biztosít és precíz él tartással sízhető. Változó terep viszonyok közt -jeges, buckás pályán- is megállja a helyét. Enyhe Race Rocker -5%-ban felhajlított- kialakítása könnyíti a kanyar kezdést, úgy hogy közben elég nagy felületen tart minket a léc.
Race Rocker technológia:
A „ Rocker“ sílécek ívének eleje és végpontja közelebb van egymáshoz, mint a hagyományos síléceké (camber), mivel mindkét oldala pár centiméterrel a vége előtt enyhén fel van hajlítva, hogy pontosan mennyivel, ez adott típusoktól függ. A Race Rocker annyiban különbözik az All-Mountain rocker lécektől, hogy kizárólag a léc eleje (5 %) van hajlítva.   A síléc terheletlenül előhajlított állapotban van, középső része a talajon fekszik, csőre felhajlik. Talpán terhelve és terheletlenül azonos profilt képez. Megdöntve fokozatosan nő az effektív élhossza. Előnye, hogy kezdőként, középhaladóként könnyebben elsajátítható vele a kanyaródás, mivel talpon fordulva kisebb felületet kell mozdítani, illetve élre fordítva kijön a léc hosszúságából fakadó stabilitás. Hátránya inkább a verseny síknél jön elő.
 
Állapot:
A felső felületén a használatból fakadó apróbb kopások lehetnek. Talpa sérülésmentes, éle széles (kb. 1, 5 mm), emellett frissen élezve, illetve mély waxolva adom.
 
Kinek ajánlóm:
Haladó sízőknek ajánlom, akik szeretik a rövidebb íveket és a sebességet.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
Race Rocker kialakításának köszönhetően 159 cm-es testmagasságtól ajánlom.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 69 990 Ft
Az aukció vége: 2019-11-25 11:22 .